We belive in making a difference

Bestäm Er, ett dagis mår bättre utan städkemikalier! Ni får även bättre

inomhusmiljö samt bättre arbetsmiljö! 

UNDER CONSTRUCTION

Valmis ennen 2022

Våra små kan inte själv välja bort starka kemikalier, det är vår uppgift! 

Att torka av bord, leksaker samt alla ytor som behövs är enkelt med Tersano i-Clean mini som är en portabel sprayflaska som laddas lika som en mobiltelefon och ni fyller på med vanligt kranvatten.


Fungerar det endast med kranvatten? Svaret är ja, det är även effektivare och starkare än exempelvis klor, men helt ofarlig för människor. Vanligt kranvatten destileras ifrån orenheter först och därefter tillsätts en liten mängd ozon ifrån luften till vattnet och ni har en trygg och väldigt effektiv decinfiserings produkt som inte lämnar någon bio-film efter sig för den delen heller.


Använd tillsammans med mikrofiberdukar så får ni bästa resultat.

Så vanligt med bord där man ser

torkränderna som lämnat kvar!

Du känner säkert likadant när du sitter vid ett 

bord som ser ut på detta sätt, men det är vad vi möter dag efter dag. 


Allt det som lämnas kvar är även kemikalierester och dessa kommer vi i kontakt med genom beröring, och i slutändan hamnar dessa i vår inandningsluft och ja i slutändan i våra lungor och blodomlopp. 


Vatten som kommer direkt ifrån kran innehåller rester som exempelvis kalk. Detta gör om man inte är väldigt noggran (tidsödande) så lämar ränderna kvar.  

Tersano i-Clean mini

leveras i snygg förpackning innehållande allt som behös.

Vi får ofta svaret, ja men vi använder så lite kem nuförtiden!

Absolut, det har gått framåt mot rätt riktining. Men frågan vi ställer tillbaka är, varför använda något alls? Det finns alltid någon som är extra känslig för kemikalier, har hudutslag, allergi eller astma. 


Dessa är de bästa sensorn man kan ha, som reagerar när allt inte står rätt till! Lite som de farliga partiklarna, bakterier och virus vi inandas, dessa är osynliga för blotta ögat men farliga på lång sikt. De värsta även på kort sikt. 

Låt oss städa hela daghemmet utan minsta lilla kemikalie droppe. 

Fungerar detta? Jodå och ni märker resultatet ganska snabbt med!


ÄVEN EN HÅLLBARHETSFRÅGA SAMT SYN PÅ MILJÖPÅVERKAN! 


Både privata daghem och kommunala som vill vara iförsta led när det gäller hållbar utveckling är de första som gått över till Tersano SAO ozonvatten och städar precis allt med detta. Lokalerna blir fräscha och rena samt ingen behöver någonsin transporter kemet till lokalerna eller hämtas från butik.


Just det, ozonvattnet tillverkas på plasts så vi behöver inga transporter i samma utsträckning som förut, och ja allt vi spolar till reningsverket är vanligt kranvatten, eftersom när ozonet gjort sitt så försvinner det igen där den kom ifrån.


Vetil kommun och Kristinestads stad använder Tersano i sina daghem, även privata aktörer inom daghem som ex. Plommonet i Helsingfors är några aktörer som städar sina daghem med Tersano och har varit så pass nöjda så både Vetil Kommun och Kristinestads Stad inför Tersano till all städning i deras fastighetsbestånd.


Val av städredskap!

Vileda Origo2 städvagn med låsbara dörrar. Sätt Er prägel på vagnen, så får ni en vagn som är snygg att se på. 

Lika viktigt, sen bör man komma ihåg att på ett daghem som ska städas väldigt bra och ofta, att man inte ska använda samma städredskap som hemma, det blir bara dyrt samt du får inte samma resultat som med "Professionella" produkter. 


VILEDA PROFESSIONAL


Vileda tillverkas i vår närområde och är ett tyskt megaleverantör av världens bästa städredskap, och vi kan välja ut rätt sort av produkter ur deras stora utbud, så att ni får ett ergonomiskt och välfungerande helhetssystem för Ert städ och klarar av stora ytor med mindre tid och bästa resultat. 


Marthaförbundet har ett pågående projekt angående giftfritt dagis, och vi vill vara med dela den informationen med. Klicka på Martha logo och kom vidare till deras sida. 

Ett annat viktigt sak är inomhusluften, och att den är fri ifrån både kemikalier, gaser, partiklar och lukt.

Genano luftrenare, samt sensorer för att ta reda på hur har vi det egentligen hos oss?


Ren luft är något vi alla vill ha, men även här finns bekymmer fastän vår utomhusluft håller hög standard världen över, men vi har problem med det inomhus. Detta beror på många faktorer, och ibland klagar folk av att vi säkerligen har mögel är något annat i vår luft för jag känner mig alltid så trött på jobbet. 


Så sant som sagt, det är ganska enkelt att faktiskt ta reda på lite mera och när man vet lite mera kanske man förstår att problemet måste åtgärdas snabbt eller så får man lov att byta lokaler om  det skulle visa sig riktigt illa? 


Men med Genano luftrenare kan vi även i en miljö som är dåligt, få ett bra inomhusluft och väldigt ren luft. Genano luftrenare är så effektiva att de även plockar bort och eliminerar Covid-19 ifrån luften och säkerställer därmed en tryggare inomhusmiljö och arbetsmiljö både för barnen och personalen. 


Känner ni att ni har något i luften, låta det inte vara utan läs mera på Genanos hemsidor, och sen kontaktar ni oss så kan vi med all säkerhet få det bättre hos Er. 


Sevärd film,

får en att tänka till faktiskt! 

END OF SIDE !

Saksittu: Keskipohjanmaan lehti 24.10.2020

PUHTAAKSI ILMAN KEMIKAALEJA


Meidän liikeidea on uskomus siihen että ihminen alkaa ymmärtäämään mitä hän on itselleen sekä luonolle tehnyt! 

 

Siivousalalla on käytössä vielä tänä päivänä niin paljon aineita jotka ovat meille haitaksi ja myös luonolle. 

 

Meidän GATE360-konseptti perustuu kokonaisuuteen missä aloitamme heti ovesta ennen kuin menemme sisään. Jo tässä vaiheessa voimme poista paljon siitä liasta mitä me tuodaan kenkänpohjissa mukanamme.

 

Siivouksessa toimitamme Tersano SAO otsoni vesi yhdessä Vileda Professional siivoustarvikkeiden kanssa, niin saadaan myrkyt pois siivouksesta. 


Puhdas ilma on tärkeä osatekijä, ja jos 


 

Älä epäröi, ottaa meihin yhteyttä me autamme teitä saamaan puhtaampaa siivoustulosta, ja samalla te osallistutte ja otatte teidän vastuun kestävän ympäristön puolesta. 

Yleisimmät asuinterveysongelmat Suomessa Sisäilmaongelmat: Home, ilmanvaihto, veto, lämpötila ja haju.

Jälkikasvumme eivät osa valita pois vahvat kemikaalit, se on meidän tehtävä!


Förändringen! 

Ladda ner vår PDF "Making differnce" och starta förändringen till att få det bästa världen har att erbjuda. Ett kemfritt alternativ som fräshar upp lokalen samtidigt som inget biofilm lämnas kvar. Installera Genano luftfilteringssytem och ni har tillgång till världens renaste luft, helt fri från mögel, svamp, bakterier samt virus.